Chef-Kok - Selor ANG18214

1 plaats
Jobaanbod

Province

West-Vlaanderen

Ville

Kortrijk

Required diploma(s) (Offres)

Secundair onderwijs

Service(s)

Job reference

Chef-Kok - Selor ANG18214

Job description

Er is 1 plaats bij Fedorest, van de FOD Financiën. De openstaande plaats bevindt zich in Kortrijk.
Er wordt een reservelijst opgesteld. Deze lijst zal spoedig geconsulteerd worden.

Fedorest is een dienst binnen de FOD Financiën met boekhoudkundige autonomie die belast is met het organiseren van cateringactiviteiten van ongeveer 90 restaurants en cafetaria's van de FOD Financiën. Elke instelling wordt aangestuurd door een intendant. Het team bestaat uit koks, hulppersoneelsleden en administratief medewerkers.

De FOD Financiën beheert de middelen om aan de collectieve noden van onze samenleving te voldoen. Dat wil zeggen: dankzij ons werk kunnen mensen erop vertrouwen dat belastingen, rechten en taksen op een correcte en rechtvaardige manier worden geïnd. Bovendien zorgen we ervoor dat middelen efficiënt worden verdeeld om dat te realiseren waarvan iedereen in onze samenleving gebruik maakt: infrastructuur, sociale voorzieningen ed.

In de grote en diverse organisatie die de FOD Financiën is, zijn het onze medewerkers, gemotiveerde en competente mensen, die het verschil maken. Hun talenten zetten ze dagelijks in om bij te dragen tot de doelstellingen. Gedreven gaan ze ervoor om integer, dienstbaar en correct hun opdrachten te vervullen.

Missions et tâches

Je plant en organiseert de activiteiten als keukenverantwoordelijke om de gevraagde maaltijden te voorzien.

  • De volgende taken kunnen hieronder begrepen worden:
  • Je stelt menu's op, rekening houdend met het budget
  • Je bepaalt hoeveelheden
  • Je maakt dienstroosters op voor de medewerkers
  • Je geeft instructies voor de bereidingen
  • Je staat in voor de opvolging van de reglementering inzake voeding (allergenen, HACCP, ...)

 

Je bent verantwoordelijk voor de netheid van de keuken.

 

Je staat in voor de bereiding van kwalitatieve maaltijden volgens de regels van de kookkunst.

  • De volgende taken kunnen hieronder begrepen worden:
  • Je start de kookactiviteit op
  • Je bereidt de verschillende voedingswaren
  • Je maakt het buffet klaar

 

Je staat in voor het beheer van het keukenmateriaal en de voedingswaren om steeds over het nodige materiaal te beschikken.

  • De volgende taken kunnen hieronder begrepen worden:
  • Je houdt de bestellingen van voedingsmateriaal bij
  • Je houdt de stock bij in een database
  • Je controleert tijdig het keukenmateriaal om eventuele vervangstukken te bestellen



Meer info over de jobinhoud?

Profile

Gedragsgerichte competenties

  • Je geeft duidelijke instructies, volgt op en stuurt resultaten van medewerkers bij en je zorgt ervoor dat iedereen zich gepast gedraagt.
  • Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen en door bij te dragen aan de oplossing van conflicten tussen collega's.
  • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier, levert hen een persoonlijke dienstverlening en onderhoudt constructieve contacten.
  • Je handelt integer, in overeenstemming met de verwachtingen van de organisatie, respecteert vertrouwelijkheid, komt verbintenissen na en vermijdt elke vorm van partijdigheid.
  • Je plant en beheert je eigen groei actief in functie van je mogelijkheden, interesses en ambities door je eigen functioneren kritisch in vraag te stellen en je continu nieuwe inzichten, vaardigheden en kennis eigen te maken.
  • Je beschikt over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op te nemen voor de correctheid van ondernomen acties.
  • Je reageert resultaatgericht op stress, controleert de eigen emoties en gaat constructief om met kritiek.
  • Je gaat zelfstandig om met en lost problemen op, zoekt alternatieven en voert de oplossing uit.

 

Technische competenties

  • Je hebt kennis van kooktechnieken.
  • Je bent in staat om een evenwichtig menu samen te stellen.
  • Je past de normen voor hygiëne toe bij het omgaan met voedingsproducten (HACCP) en je hebt kennis van de allergenenwetgeving.
  • Een goede motivatie is ook noodzakelijk.

Opgelet! De motivatie in het vet wordt als erg belangrijk voor de job beschouwd.
Je motivatie weegt dan ook harder door in de eindscore.

 

Niet vereist, wel een troef

  • Je hebt ervaring als Chef-Kok.
  • Je hebt ervaring in een grootkeuken of bedrijfsrestaurant.