Arafan Kamara

Adviseur

“Actieve en enthousiaste mensen zorgen voor de positieve energie die ons toelaat onze werkmethodes te moderniseren en gelijktijdig met de buitenwereld te evolueren.”

 

 

Vertel ons iets over jouw job.

Sinds november 2008 werk ik bij de FOD Financiën. Eerst heb ik één jaar in een klassiek BTW-controlekantoor gewerkt en vervolgens ben ik bij de Bijzondere Belastinginspectie - die op grote schaal fraude bestrijdt - aan de slag gegaan. De fraudeurs geven steeds meer blijk van vindingrijkheid en de technieken die ze gebruiken worden steeds ingewikkelder. Dit houdt in dat de dossiers die wij behandelen enorm boeiend zijn en telkens weer een uitdaging zijn. Aangezien de zaken waarmee wij geconfronteerd worden steeds een heel gevoelige materie betreffen, is het uitermate belangrijk dat wij integer te werk gaan.

Dankzij een interne, heel doorgedreven opleiding heb ik mijn ervaring kunnen bijschaven, verdiepen en verder ontwikkelen. Elke dag nog leer ik nieuwe dingen bij. Het is ook mogelijk door te groeien en een leidinggevende functie uit te oefenen. Via de loopbaanselecties ben ik in 2013 benoemd tot adviseur. Nu kan ik op mijn eigen ritme verder evolueren. In onze omvangrijke gegevensbanken kan ik snel informatie terugvinden die ik nodig heb met betrekking tot de wetgeving en de rechtspraak, evenals andere relevante inlichtingen.

Er heerst een heel collegiale sfeer die maakt dat ik samen met de directie en mijn collega’s zaken kan bespreken en er samen met hen kan over nadenken. We wisselen met elkaar informatie, kennis en ideeën uit. Bij de FOD Financiën kom ik dagelijks actieve en enthousiaste mensen tegen. En dit is heel nuttig want al deze positieve energie laat ons toe onze werkmethodes te moderniseren en gelijktijdig met de buitenwereld te evolueren.