Catherine Gautiez

Financieel deskundige

"Het interessante in mijn beroep is dat er geen routine in zit en dat de materie voortdurend evolueert. Daardoor is erveel ruimte voor initiatief en pro-activiteiten kan je zelf voorstellen tot verbetering te doen."

 

 

Vertel ons eens over je job

Ik heb al heel wat ervaring opgedaan in personeelszaken: benoemingen, bevorderingen, personeelsbewegingen, … Onze dienst biedt een grote verscheidenheid aan opdrachten en taken. Sinds kort werk ik bij het regionaal P&O-team waar mij opnieuw nieuwe uitdagingen wachten. Ik trappel van ongeduld om mijn kennis met nieuwe collega’s te delen.

Wat is je belangrijkste verwezenlijking tot dusver?

Het interessante in mijn beroep is dat er geen routine in zit en dat de materie voortdurend evolueert. Daardoor is erveel ruimte voor initiatief en pro-activiteiten kan je zelf voorstellen tot verbetering te doen. Onze FOD is volop zijn structuur aan het hertekenen om efficiënter te werken. Bovendien voeren we steeds meer flexibiliteit in met telewerk en satellietwerk en een variabel uurrooster dat veel vrijheid biedt en professionaliseren we de manier waarop we medewerkers evalueren.

Je kan je best voorstellen dat dat voor een HR-dienst heel wat uitdagingen met zich mee brengt. Het feit dat ik van deze vooruitgang deel mag uitmaken en dat ik positieve reacties en bedankjes krijgen van ambtenaren voor wie ik iets deed, zijn een dagelijkse voldoening. Ik heb werkelijk de indruk gehad nuttig te zijn en te hebben geluisterd naar de bezorgdheden van sommigen.

Waarom zou je werken voor de FOD aanbevelen?

Voor ik in de personeelsdienst terechtkwam, werkte ik voor Logistiek. In een grote organisatie zoals de onze zijn er enorm veel mogelijkheden op vlak van interne mobiliteit. Zo kan je je talenten en kennis optimaal ontwikkelen. Op menselijk vlak, moet ik zeggen dat ik fantastische collega’s heb. Sfeer en werkomgeving zijn een belangrijke meerwaarde.