Kevin Maes

Financieel deskundige

"Ik ben blij en fier dat ik mij op korte tijd goed heb kunnen integreren in de ploeg waarmee ik werk."

 

 

Vertel iets over jouw job.

Sinds 15 april 2014 ben ik tewerkgesteld bij een ontvangkantoor directe belastingen in Brussel. Je kan zeggen dat dit een soort van incassobureau voor de Belgische belastingen is. Ik hou mij momenteel bezig met het opvolgen van de afbetalingsplannen. Als mensen hun beloftes niet nakomen, zoek ik alternatieven (loonbeslag, beslag op rekening, deurwaarder...) om de schulden in te vorderen.

Er zit voldoende afwisseling in de job aangezien elke situatie anders is. Bij het onderzoek van het vermogen van de belastingplichtigen komen er steeds nieuwe en/of verrassende elementen aan het licht.

Dat maakt het ook zo boeiend.

Wat is jouw grootste realisatie uit jouw loopbaan bij de FOD Financiën?

Gezien ik nog maar enkele maanden bij de FOD financiën werk, heb ik nog geen grootste dingen kunnen verwezenlijken.

Ik ben echter wel blij en fier dat ik mij op korte tijd goed heb kunnen integreren in de ploeg waarmee ik werk. Ik moet hiervoor natuurlijk ook mijn collega’s bedanken. Zij zijn altijd beschikbaar om mij te helpen en mijn vragen te beantdwoorden.

Ook mijn baas geeft mij veel vertrouwen en ik kan bij hem steeds terecht.

Werken voor jouw huidige werkgever, is dat een voordeel volgens jou?

Misschien wel de grootste troef van de FOD financiën is zijn flexibiliteit. Je kan beginnen tussen 7u en 9u30, stoppen doe je tussen 15u30 en 19u. Hierdoor kan je zelf je werk-planning bepalen.

Als je in Brussel gaat werken, kom je in een tweetalige werkomgeving terecht. In de beginfase was dit zeker aanpassen maar na enkele maanden kan ik toch stellen dat mijn Frans aanzienlijk verbeterd is.

Binnenkort waag ik mij dan ook aan de tweetaligheidstesten om een extra premie te bekomen.