Niels Vertongen

Financieel deskundige

 "Ik kan zelf mijn uren bepalen en gebruik maken van een interessante verlofregeling. Op die manier organiseer ik mijn leven zoals ik het zelf wil."

 

 

Wat weet je nog van je eerste werkdag?

Terechtkomen in een grote organisatie zoals de FOD Financiën is een grote stap die gepaard gaat met onzekerheid en spanning. Maar de ontvangst in Brussel was zeer hartelijk. Door de verschillende opleidingstrajecten krijg je meteen een goed beeld van het functioneren van de dienst en het takenpakket. In de operationele diensten in de verschillende regio’s werk je samen met een kleine groep mensen. Die vangen je meteen goed op en je krijgt persoonlijke begeleiding.

Vertel ons over je werk.

Als landmeter gebruik ik mijn vaardigheden en inzichten om de kadastrale inkomens van onroerende goederen te schatten. Een gemotiveerde schatting bestaat uit verschillende acties: een terreinbezoek organiseren, vergelijkingspunten onderzoeken, de eigenlijke schatting en de documentatie (de kadastrale legger en het kadastrale percelenplan) correct bijwerken. Daarnaast moet je natuurlijk ook de administratie bijhouden en de burger informeren over je schatting.

Is het volgens jou een voordeel om voor je huidige werkgever te werken?

Mijn standplaats bevindt zich dicht bij mijn woonplaats. Daarenboven kan ik zelf mijn uren bepalen en gebruik maken van een interessante verlofregeling. Op die manier organiseer ik mijn leven zoals ik het zelf wil. De omgeving waarbinnen je werkt is er één waar je je thuis voelt en waar je voldoende ruimte krijgt om je werk zelf te organiseren.

Wat is de verwezenlijking waar je het meest prat op gaa ?

Je krijgt de kans om zelf ideeën te lanceren en zelf mee te werken aan de lancering van nieuwe applicaties. Je helpt mee om de finale overstap naar een digitaal kadaster in goede banen te leiden.