Sébastien Guillaume

Financieel deskundige

"De FOD is volop aan het moderniseren en biedt een interessante werkomgeving. Voor wie echt gemotiveerd is, zijn er mogelijkheden om te bevorderen."

 

 

Waarom werk je graag voor de FOD Financiën?

In de eerste plaats is de FOD volop aan het moderniseren en biedt deze dienst een interessante werkomgeving. Voor wie echt gemotiveerd is, zijn er mogelijkheden om te bevorderen. Je hebt bij de FOD Financiën ook steeds de mogelijkheid om opleidingen te volgen.

In mijn dienst is de team spirit een groot voordeel. We delen onze kennis en beheren zo samen een schat aan informatie. Dat gebeurt allemaal in een collegiale, gemoedelijke sfeer.

Tot slot zijn er binnen Financiën heel wat mogelijkheden op vlak van flexibiliteit (telewerk, satellietwerk, variabel uurrooster). Dat maakt de combinatie met het privéleven eenvoudiger.

Wat weet je nog van je eerste werkdag?

Het moet iets meer dan twee jaar geleden zijn dat ik werd uitgenodigd door iemand van de personeelsdienst, die mij naar dit fantastische kantoor, dat nog altijd het mijne is, heeft gebracht. Ik heb er een dynamisch en erg nieuwsgierig team leren kennen. Na enkele vragen, die ik blijkbaar correct heb beantwoord, vertelde men mij dat ik op het juiste moment was gearriveerd. Twee dagen later was er het “feest van de gepensioneerden”. Ik heb bijgevolg al mijn collega’s kunnen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. De ontvangst was hartelijk.

Vertel ons iets over je job.

Ik werk voor de Administratie van de Thesaurie, meer bepaald voor de Administratie van de Financiering van de Staat en Financiële Markten, dienst boekhouding.

Mijn eerste opdracht bestaat uit de controle van de financiële operaties uitgevoerd door onze medewerkers van het Agentschap van de Schuld. De core business van het Agentschap is de uitgifte van leningen en het beheer van de Staatskas. Daarnaast hou ik de maandelijkse situatie van de schuld bij en verzeker ik de publicatie van deze cijfers voor het grote publiek