Juridisch dossierbeheerder - Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie

Jobbeschrijving


Bij de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie (AABBI) stap je mee in de strijd tegen de fiscale fraude. Elk fraudedossier is anders. Dat maakt het werk bij de BBI afwisselend en uitdagend. Heb je interesse in fiscaliteit en beschik je over een echte speurdersmentaliteit? Dan kan je bij de Bijzondere Belastinginspectie je talent ontplooien!
 
Je gaat aan de slag in een Inspectieteam waar je in een multidisciplinair team fraudedossiers m.b.t. directe en indirecte belasting onderzoekt. Je takenpakket:

  • Je verzamelt en analyseert alle informatie m.b.t. het fraudedossier.  Je zoekt proactief naar bijkomende informatie, indien nodig vraag je inlichtingen op bij de belastingplichtige of bij binnen- en buitenlandse fiscale administraties.
  • Op basis van je analyse formuleer je een voorstel voor de verdere controleaanpak en acties voor het fraudedossier.
  • Je werkt mee aan de planning en de voorbereiding van controles om de fraude op te sporen en de aard en omvang in kaart te brengen.
  • Je bent betrokken bij besprekingen met de belastingplichtigen en/of hun vertegenwoordigers.
  • Je rapporteert je bevindingen in een controleverslag en zorgt ervoor dat de procedure voor de rechtzetting van de taxatie correct doorlopen wordt.
  • Je houdt je kennis up-to-date en volgt de evoluties in je vakgebied

 
Zo lever je bij de AABBI een belangrijke bijdrage aan de opsporing en bestrijding van fiscale fraude in België. Gemotiveerd om een grondige expertise op te bouwen in fiscale fraudebestrijding? Als starter sta je er zeker niet alleen voor bij de AABBI! Je kan rekenen op een uitgebreide opleiding en training on the job in een team van professionals om je succesvol in te werken.  

Bij de uitoefening van deze functie kom je mogelijk in contact met het publiek.

 

Aanbod


Er zijn minstens 20 plaatsen bij de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie (AABBI).

 

Meer info over de jobinhoud?
Thomas Nelsen - HR Business Partner
FOD Financiën
+32 2 575 11 28
Thomas.nelsen@minfin.fed.be
 

Yep, ook dit is FOD Financiën.

#ookditisfodfin