FOD Financiën zoekt legale allesweters!

FOD Financiën zoekt legale allesweters!

Nee, geen politici. Die hebben we al genoeg. De Federale Overheidsdienst Financiën is op zoek naar juristen en juridische dossierbeheerders en dat zou jij wel eens kunnen zijn.
Heb jij een bachelor- of masterdiploma in een juridische richting en zin in een geweldige uitdaging? We want you!

Maar wat doet een jurist of juridisch dossierbeheerder juist?

  1. Juridisch dossierbeheerder (bachelorsdiploma)

Als juridisch dossierbeheerder kan je bij verschillende diensten terecht afhankelijk van waar je interesses liggen. Dat kan gaan van een passie voor vastgoed tot interesse in fiscaliteit of zelfs de bestrijding van fraude en terrorisme. Er zijn zeer uiteenlopende posities vrij bij verschillende diensten en vakgebieden, dus je vindt er zeker een functie die je op het lijf geschreven is.

Meer weten? Bekijk hier de vacature.

 

  1. Jurist (masterdiploma)

Ook pas afgestudeerden met een masterdiploma kunnen terecht als jurist bij de FOD Financiën. Net als bij de juridische dossierbeheerders zijn er uiteenlopende jobs te doen. Zo kan je je bijvoorbeeld buigen over moeilijke juridische dossiers op het vlak van wettelijke bepalingen, wetsontwerpen en fiscale rechtspraak of schulden invorderen en geschillen behandelen of mee strijden tegen fiscale fraude. Maar ook bij de dienst Douane en Accijnzen zijn er interessante posities beschikbaar, net zoals bij de dienst Thesaurie die zich bezighoudt met de financiering van de economie en de staat vertegenwoordigt in Europese en internationale betrekkingen.

Interesse? Bekijk de vacatures hier.

 

Dus, klaar om in het werkveld te stappen en aan de slag te gaan bij de Federale Overheidsdienst Financiën?

Heb jij een bachelor- of masterdiploma in een juridische studierichting onder de arm? Wil jij net als Tineke aan de slag bij onze FOD?

Solliciteer dan snel voor een van de 50 plaatsen bij onze boeiende organisatie? En nee hoor, je hoeft nog geen expert te zijn. Wij zorgen  voor een interne opleiding voor jou zodat je in een mum van tijd  een veelzijdige onderzoeker, doelgerichte informatieverzamelaar én ijzersterke dossiervreter bent. Stap voor stap én op je eigen tempo.

Investeren in jou en in jouw expertise,

Yep, ook dit is FOD Financiën.