Gepassioneerd door IT? Maak de carrièreswitch! De FOD Financiën leidt je op!

Het succesvolle JAVA@FIN project van vorig jaar, waarbij 16 nieuwe Java Developers zich na een intensieve training van 4 maanden bij ons aansloten, kon geen eenmalig initiatief blijven.

Daarom zijn we hier dit jaar met twee nieuwe spannende projecten! Met JAVA@FIN en ANALIST@FIN richten we ons opnieuw op gepassioneerde, enthousiaste en gemotiveerde mensen die een carrièreswitch naar IT willen maken zonder enige voorkennis of ervaring te hebben. Liefst 40 personen onder jullie kunnen een door de FOD betaalde opleiding krijgen en zich nadien bij onze IT-teams aansluiten.

Dus, heb jij er altijd al van gedroomd om Java Developer te worden of om als analist bij te dragen aan ambitieuze IT-projecten? Wacht dan niet tot 11 oktober en schrijf je snel in via: https://javafin.be/ of https://analistfin.be/.

Aan het einde van het selectieproces teken je een vast contract bij Egov Select, het IT-wervingsbureau voor overheidsdiensten. Je carrière bij de FOD Financiën begint vervolgens met een intensieve opleiding van 4 maanden die je voorbereidt op het toetreden tot een van onze IT-teams.

 

Nog niet helemaal overtuigd? Lees de getuigenis van Bobette De Vries, afgestudeerd in 2019:

“Een carrièreswitch die als gegoten zit”

Bobette is een 26-jarige Java Developer die overloopt van energie en niets liever doet dan oplossingen vinden voor uitdagende softwareproblemen. Nochtans stond IT voor Bobette niet in de sterren geschreven. Ze startte in het bedrijf van haar ouders, maar koos na een paar jaar voor een carrièreswitch.

 

Wat was je achtergrond voordat je bij de FOD Financiën kwam?

Na mijn middelbare studies ben ik in het bedrijf van mijn ouders gestapt. Ik hield me vooral bezig met sales en marketing. Leuk, maar toch miste ik iets.

Hoe heb je het JAVA@FIN project leren kennen?

Op een dag viel mijn oog op een vacature voor Java Developer bij de overheid. Je moest geen voorkennis, ervaring of diploma hebben maar wel leergierig zijn en veel zin hebben om je hierin te bekwamen.

Hoe was het selectieproces?

De selectieprocedure was behoorlijk intensief. Uit honderden sollicitanten werden uiteindelijk 15 kandidaten weerhouden en ik was erbij! Op 1 september startten we aan de opleiding en tekenden we een contract van onbepaalde duur bij Egov Select. Na een opleiding van 4 maanden zou je doorstromen naar een job in één van de softwareteams bij de federale overheidsdienst Financiën. Ik kon niet wachten om eraan te beginnen!

Wat is je werk vandaag?

Vandaag draai ik volwaardig mee in het team Fiscaliteit, samen met nog 3 nieuwe collega’s. We dragen bij aan de ontwikkeling van applicaties, features en projecten die voor burgers en bedrijven nuttig zijn. Zowel front-end als back-end leer ik meedenken met de business om de applicaties niet alleen op technisch maar ook op functioneel vlak te verbeteren.

Vind je deze baan leuk?

Ik zou zelfs zeggen dat het mijn droombaan is! Als softwareontwikkelaar maak je dingen die voor burgers en bedrijven een positief verschil maken en dat vind ik tof. Een probleem kan op 101 manieren opgelost worden, maar het komt erop aan dé oplossing te vinden. Als je die dan gebouwd hebt en alles werkt zoals je voor ogen had, geeft dat veel voldoening.

Waar sta je over 5 of 10 jaar?

Een uitgestippeld carrièreplan heb ik niet. Zolang ik in een dynamische omgeving kan werken waar IT belangrijk is en ik daarin kan groeien, ben ik happy. Bij Egov Select kan ik nog vele kanten uit. De switch maken naar andere diensten en andere IT-domeinen, sluit ik op termijn niet uit. Voor de rest zit je hier gebeiteld: je hebt een mooie verloning met aantrekkelijke extralegale voordelen, zoals een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijd- en ecocheques, een gratis abonnement voor het openbaar vervoer en de zekerheid van een gezond evenwicht tussen werk en privéleven.