Overal digitalisering, ook voor onze rekrutering

Van de nood een deugd maken, dat geldt elke dag. En sinds de verschijning van Covid-19 is dat zeker het geval. Innovatieve oplossingen moesten gezocht worden op verschillende vlakken, ook voor onze zoektocht naar talent. Met elk jaar meer dan 1.000 nieuwe collega’s, kan je je wel inbeelden dat er normaal ook duizenden sollicitatiegesprekken per jaar worden georganiseerd. Op zoek naar een alternatief dus! 

De keuze om de gesprekken online door te laten gaan, was snel genomen,” legt Maaike Dubruque van de dienst Werving uit. “In juli en augustus hebben we zeer veel interviews op afstand gehouden voor onze startbaanovereenkomsten. Het is heel gemakkelijk om via ‘Teams’ om met kandidaten te praten. Ze kunnen hiervoor hun computer of zelfs hun gsm gebruiken.” 

Het resultaat? Dat eventuele technische problemen vrijwel niemand tegenhoudt. “Zelf voelde ik niet echt een verschil met de klassieke gesprekken,” aldus Maaike. “Het karakter van de kandidaat verandert wel veel. Sommigen voelen zich er goed bij, anderen zijn wat meer gestrest. In het algemeen daarentegen, gaat alles heel goed.” 

Voorlopig blijven we bij deze manier van werken. Misschien wordt het zelfs de norm in de toekomst. En wie weet, zien wij jou ook binnenkort!