Tournée minérale, de FOD Financiën doet mee!

Tournée Minérale is terug! Voor het tweede jaar op rij daagt de Stichting tegen Kanker alle Belgen uit om gedurende de hele maand februari geen alcohol te drinken.  De Stichting tegen Kanker wil het geweldige succes van de eerste editie – 120.000 ingeschreven deelnemers! -  in 2018 nog eens overdoen.

Onze FOD steunt dit initiatief in het kader van het algemeen en preventief beleid rond alcohol en andere drugs en moedigt zijn medewerkers aan om aan te sluiten bij het team van de FOD op www.tourneeminerale.be.

Het is een ideale gelegenheid om het groepsgevoel te versterken: uitwisselen van ervaringen, elkaar aanmoedigen, tips of recepten delen …

Met het accent op gezondheid

Sinds 2012 voert onze FOD een preventief beleid op vlak van alcohol en andere drugs. Dit preventieve alcoholbeleid past in het bredere kader van het welzijnsbeleid van de FOD Financiën waarbij het accent wordt gelegd op gezondheid. Verschillende thema's als tabaksverslaving, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, slaapstoornissen, … kwamen reeds aan bod.  Ook in 2018 worden er weer nieuwe sessies georganiseerd. We geven u ook de mogelijkheid om fit te blijven dankzij Sport On Job of FinMoveWeeks. Tournée Minérale sluit hier naadloos bij aan.