Studenten

Yep, ook jij kan een stage doen bij FOD Financiën!

 

De nieuwe stageplaatsen voor volgend academiejaar 2021-2022 komen vanaf eind mei online.

Een bedrijfsstage opent zelfs de deuren naar een aantrekkelijke werkgever, wij dus. Het allerbelangrijkste is: bij ons ga je niet dienen als koffiezet of scanner. Nee, je draagt zelf ook jouw steentje bij aan de maatschappij, aan de toekomst van ons land en aan jouw carrière.

En daar blijft het niet bij, wanneer jij je best doet en ons overtuigt (en toch ook wel aan de voorwaarden voldoet), word je beloond. Hoe? Simpel, met een startbaanovereenkomst, ook wel Rosetta genoemd.

 

Wat je moet weten:

  • De stage kan enkel plaatsvinden via een contract van jouw school of universiteit.
  • De stage is onbetaald.
  • Alle types van opleidingen worden aanvaard (bachelor, master, secundair, sociale promotie).
  • Studenten kunnen in alle jaren van hun opleiding bij ons terecht voor een stage, al zijn veel stages enkel voor laatstejaars.
  • Om de procedure op tijd af te handelen en de stage goed te starten, aanvaarden we enkel aanvragen die minstens drie weken vóór de start ervan zijn ingediend.
  • Jouw verplaatsingskosten worden niet terugbetaald.

 

Klaar voor deze uitdaging? Top! Vind jouw droomstage via de onderstaande zoekmachine. Tip: zoek op provincie en administratie.

Jouw keuze is vastgelegd? Solliciteer dan via het online formulier. Opgelet, dit is de enige manier!

 

En ondertussen staan we al voor je klaar. Heb je nog vragen? Contacteer ons dan via stage@minfin.fed.be.

 

 

Ontdek hier ons aanbod voor het academiejaar 2020-2021:

Bachelor
Douane en Accijnzen
Brussel-Hoofdstad
Brussel
Bijdragen tot de realisatie van e-learningmodules en blended learning opleidingen: Taken Moderniseren van de opleidingsmethodieken, Diversifiëren van de aanpak van opleidingen binnen de AADA, Ontwikkelen of het bijdragen aan de ontwikkeling van e-learningmodules/blended learning opleidingen op basis...
Secundair onderwijs, Bachelor
Stafdiensten
Limburg
Tongeren
Analyse van de logistieke aanpak. Een benchmark uitvoeren en lanceren van nieuwe ideeën en, of verbeteringsvoorstellen Projecten uitwerken, nota's analyseren en schrijven. Op alle vlakken bijspringen bij onze verschillende teams (Echopark, cel Tongeren en Overpelt, …).
Master
Beleidsexpertise & -ondersteuning
Brussel-Hoofdstad
Brussel
Taken Het Kenniscentrum binnen de Algemene Administratie voor Beleidsexpertise en -ondersteuning bestaat uit twee directies: de Infotheek en Fisconetplus. De Infotheek zorgt voor de aankoop van gespecialiseerde werken en stelt ze ter beschikking van de ambtenaren en bezoekers. Ze beschikt over een...
Bachelor
Patrimoniumdocumentatie
Antwerpen, Brussel-Hoofdstad, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen
Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent
Ben je een echte teamplayer met een taak- en klantgerichte aanpak? Neem je graag initiatief om je eigen taken te organiseren? Zou je willen werken voor een dynamische administratie met oog voor innovatie? Heb je interesse in vastgoed en materie die te maken heeft met (de bijwerking van) het...
Master
Patrimoniumdocumentatie
Brussel-Hoofdstad
Brussel
Volg jij een opleiding bestuurskunde of handelswetenschappen? Wil je graag een stage waar je meehelpt aan het optimaliseren van de interne werking van een administratie? Zit je in je laatste jaar? Grijp dan deze kans en ontplooi jezelf tijdens een bedrijfsstage bij de Administratie Rechtszekerheid...