Thesaurie

 

De Algemene Administratie van de Thesaurie kan vooral met één term verbonden worden: de Belgische schatkist. Dankzij onze collega’s hier worden onze financiële verbintenissen (waarborgen, deposito’s van derden) beheerd en de Staat gefinancierd. Benieuwd naar hoe ze de Belgische schatkist juist beheren?  Surf dan naar de site van FOD Financiën.

 

“I found a treasure, a Treasury Job”. 

 

Dit is de slogan waarmee de Algemene Administratie van de Thesaurie uitpakt en die de zorg die wij besteden aan de tevredenheid van onze medewerkers, perfect weergeeft. Deze slogan zal ongetwijfeld een heel bijzondere betekenis krijgen voor de kandidaat die deze functie zal invullen. Gevarieerde uitdagingen, het opnemen van verantwoordelijkheden, strategische en operationele autonomie, resultaatgerichte acties en werken binnen een dynamisch en hecht team: dit is in een notendop wat we te bieden hebben.

 

Maar er is nog meer:

Als centrale publieke speler in de financiële wereld leidt de Schatkist de digitale transitie om de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Nu de volledige digitalisering van onze processen op het punt staat te worden voltooid, staan nieuwe, opwindende en boeiende uitdagingen op het punt te beginnen. Een paar voorbeelden voor de komende maanden? De implementatie van geautomatiseerde end-to-end monitoring van onze digitale processen, de ontwikkeling van een database ter ondersteuning van de strijd tegen de financiering van terrorisme of de verbetering van de UX van onze e-diensten.collega’s van Patrimoniumdocumentatie!

Getuigenissen

Annika Agemans

Financieel jurist
“Overleggen met de minister” “Mijn terrein is bancair recht: de FOD Financiën doet meer dan enkel fiscaliteit. Ik werk in de thesaurie, afdeling financiële markten en financiering van de staat. Ik...
Lees meer

Sébastien Guillaume

Financieel deskundige
"De FOD is volop aan het moderniseren en biedt een interessante werkomgeving. Voor wie echt gemotiveerd is, zijn er mogelijkheden om te bevorderen."
Lees meer