Arda Boz

Foto van Arda

Voornaam?

Arda

Achternaam?

Boz

Geboortedatum?

08/04/1994

Studies?

Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit

Administratie?

Fiscaliteit: Particulieren Gent

Functie?

Financieel deskundige

Bij FOD Financiën sinds
 

16/10/2017-26/01/2018 (bedrijfsstage)

01/03/2019-31/08/2019 (startbaanovereenkomst/rosetta)

01/09/2019-HEDEN (statutaire stage)

 

Wat zijn de positieve aspecten aan je job?

Ik vind werkzekerheid heel belangrijk en dat vind je bijna niet als schoolverlater of beginnend fiscalist. Ik haal ook veel voldoening uit mijn job omdat ik mezelf een meerwaarde vind voor de FOD Financiën. Dit is ook de reden waarom ik elke dag met een grote glimlach vertrek naar het werk. Er zijn verder heel wat voordelen aan verbonden: ik woon op een halfuurtje afstand (met het openbaar vervoer), heb een mooi startersloon en de mogelijkheid tot thuiswerk. Mijn teamchef doet dan ook niet moeilijk als ik eens wat vroeger wil stoppen of een dagje vrij wil nemen, flexibiliteit à volonté. Daarnaast kan ik dankzij kredieturen een schakelprogramma volgen om binnenkort een master in de fiscaliteit te kunnen behalen. Aan ambitie geen gebrek dus bij Financiën.

 

Hoe heb je de bedrijfsstages ontdekt?

Tijdens een bedrijfsbezoek aan de FOD kregen we heel wat informatie over de instelling en haar stagemogelijkheden. Ik wilde deze kans niet missen want een interessante en leerrijke bedrijfsstage kan op onze competitieve arbeidsmarkt het verschil maken tijdens de zoektocht naar een toekomstige job.

 

Wat heb jij zoal gedaan tijdens je stage?

Mijn taken waren heel afwisselend en eigenlijk ongeveer dezelfde als dat van een statutaire ambtenaar. Ik werd absoluut niet als minderwaardig beschouwd en kon direct inwerken met de andere teamleden omdat ik ook al fiscale kennis had van op school.

 

Wat motiveerde je om verder te gaan?

Tijdens mijn studies zag ik dat ik mezelf wilde verdiepen in de fiscaliteit en meer bepaald in de personenbelasting en FOD Financiën is dé plaats bij uitstek om zich te specialiseren binnen een bepaald domein. Aangezien mijn bedrijfsstage volledig voldeed aan mijn verwachtingen en ik de mogelijkheid had om als Rosetta te beginnen, wilde ik mijn opgedane ervaring verder ontwikkelen.

 

Hoe is je parcours verlopen (stagiair naar Rosetta naar statutair)?

Aangezien ik mijn bedrijfsstage deed in Brussel waren mijn eerste weken heel intensief omdat er een kleine taalbarrière was. Werkgerelateerd Frans is niet altijd even simpel als dat van de schoolbanken, maar de aanpassing ging vlot dus kon ik meteen aan mijn taken beginnen. De spannende en leerrijke drie maanden stage waren snel voorbij en ik kon als Rosetta beginnen. Na anderhalf jaar als Rosetta ben ik op 1 september 2019 begonnen aan mijn statutaire stage.

 

Hoe heb je je voorbereid op de Selorexamens, wat is je ervaring hiermee?

Mijn succes heb ik vooral te danken aan onze centrumdirecteur Sabine De Landtsheer, zij heeft mij hierin heel goed geholpen en begeleid, bij deze wil ik haar dan ook bedanken voor haar hulp en adviezen. Daarnaast kunnen de opleidingen van het ACV zeker een meerwaarde betekenen als voorbereiding van deze testen. Voor sommige onderdelen van de Selorexamens zijn er boeken beschikbaar, voor andere delen zijn er demotesten op de website van Selor. Tip: niet opgeven, mij lukte het na drie pogingen!

 

Tips en tricks voor mensen die aan een stage/etc. willen beginnen?

Voor de volgende generatie studenten/werkzoekenden kan ik alleen maar bevestigen dat FOD Financiën de plaats bij uitstek is om zich te specialiseren binnen een bepaalde materie en communicatief sterker te worden in het Frans mochten ze kiezen voor het tweetalige Brussel.