Superhelden gezocht met een juridische of economische achtergrond

FOD Financiën is zoveel meer dan belastingen. Je zou het misschien niet meteen denken, maar “vooruitstrevend” en “weldoener” zijn woorden die deze overheidsdienst veel beter beschrijven. Als dit als muziek in de oren klinkt bij jou én je juridische of economische studies hebt gedaan dan is er goed nieuws!

 

FOD Financiën zoekt momenteel 230 nieuwe collega’s. We ontmoeten Stefan Vinck, jurist bij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), en Britt Oeyen, Economist bij Fiscaliteit, die ons uitleggen wat hun job juist inhoudt.

 

 “Mijn job is toch wel direct gelinkt met de belastingaangiften,” aldus Stefan. “Als jurist verdedig ik namelijk onze FOD. Ik zoek wetten op, interpreteer ze en zoek de juiste argumenten om daarna naar de rechtbank te trekken. Bij de BBI zijn dit bovendien vaak reuzedossiers. Uitdaging genoeg dus!”

 

“Ook bij mij is er wel altijd iets te doen,” bevestigt Britt. “De diversiteit spreekt mij heel fel aan in mijn job. Sommige dagen help ik mensen met hun aangifte, andere dagen volg ik opleiding, of nog andere dagen ben ik op pad. Bovendien weet je dat je de maatschappij ondersteunt, elke dag opnieuw.”

 

 “En dan vergeten we de opleidingen nog,” voegt Britt toe. “Aangezien FOD Financiën een eigen Academie heeft, zijn er zoveel mogelijkheden om op alle manieren te groeien. Bovendien is het altijd een leuke afwisseling die de job boeiend houdt en extra focus geeft!”

 

En er is ook plek voor jou!

Wie weet ben jij een van die 230 nieuwe collega’s: we zijn momenteel op zoek naar:

 

Volg zeker onze Facebook Live waarin je direct vragen kan stellen aan onze economisten en fiscalisten, maar waarin je ook te weten komt hoe de selectie verloopt. Afspraak op 20 oktober om 15u!

 

Lees ondertussen ook de volledige getuigenissen van Britt en Stefan, en ontdek het volledige aanbod vacatures op onze jobsite.